در این نشست ابتدا مدیرکل بهزیستی گیلان ضمن اشاره به شاخص های جمعیت شناختی حوزه سالمندی ایران، استان گیلان به عنوان سالمندترین و تنها استان سالمند کشور و شهر رشت به عنوان مرکز این استان ، از فرصت کوتاه باقی مانده تا بسته شدن پنجره جمعیتی استان در سال ۱۴۱۵ در قیاس با کشور در سال ۱۴۲۵ به عنوان چالشی که تسریع در تقویت و تجهیز زیر ساخت های استان در مواجهه با موج سالخوردگی جمعیت در سالهای آتی را الزام آور می سازد مباحثی را عنوان کرد.
سپس روند اجرایی شدن طرح محیط دوستدار سالمند در شهر رشت از تشکیل دبیرخانه شهر دوستدار سالمند تا کارگروه های سه گانه محیطی ، اجتماعی و خدمات ، زمینه سازی و تدارک مقدمات تهیه طرح راهبردی شهر دوستدار سالمند ، بررسی اسناد فرا دست و ارزیابی اولیه ، نظرسنجی از ذینفعان ، تدوین اهداف ، راهبردها ، سیاست های اجرایی ، طر ح ها ، پروژه ها و برنامه عملیاتی و سپس ورود به فاز های اجرا ، پایش و ارزیابی بصورت اجمالی توسط مسئول دبیرخانه شورای ساماندهی سالمندان استان تبیین گردید.
فرماندار رشت نیز بر آغاز عملیاتی شدن طرح، تشکیل دبیرخانه در شهرداری رشت و بهره گیری از ظرفیت سمن ها تاکید نمود و اظهار امیدواری کرد که شهر رشت بتواند به عنوان پایلوت استانی و کشوری جایگاه قابل قبولی در میان استانهای کشور کسب کرده و الگوی شهرها و استانهای همجوار باشد.
وی همچنین افزود: فرمانداری رشت با تمام توان در راستای همدلی و هماهنگی دستگاه ها برای ارائه یک کار گروهی موفق، تلاش خواهد کرد و همواره حامی و پشتیبان این طرح خواهد بود.
شهردار رشت نیز ضمن اعلام آمادگی برای تشکیل دبیرخانه شهر دوستدار سالمند در شهرداری رشت، بر لزوم تدوین طرح ها و پروژه های قوی در راستای تحقق محیط دوستدار سالمند تاکید کرد.
در پایان نیز مقرر شد که رئیس دبیرخانه شهر دوستدار سالمند با ابلاغ مشترک فرماندار و شهردار رشت معرفی و گام آغازین دبیرخانه یاد شده مستقر در شهرداری رشت با همکاری بهزیستی و سایر نهاد های ذیربط، تشکیل کارگاهی در راستای انتقال تجارب شهر اصفهان به عنوان پایلوت کشوری توسط ناظر منتخب صندوق جمعیت ملل متحد بر طرح های محیط دوستدار سالمند کشور باشد.
نظر شما